127 Hamilton Road

The existing post war dwelling comprised a series of segregated spaces which were no longer suitable for an expanding family.  The brief was to open up the existing ground floor living space by extending into the garage and out to the rear.  This provided an opportunity to create a completely open plan, double aspect, living and kitchen environment.  Large window apertures, patio doors and rooflight flood the internal space with natural daylight.  The steel structure to support the existing load bearing wall, which once divided the garage space, is expressed in a vibrant high gloss yellow, whilst the existing masonry forming the party wall is left exposed to create an interesting play of complementary materials.

 

Client     Private

Budget   £130K

Type       Domestic

LPA         Lambeth

Status     Completed

DSC_3105.jpg
 
DSC_3178.jpg
DSC_3218.jpg
DSC_3068.jpg